Fryderyki to są nagrode muzyczne, które przyznawane w Polsce jeszcze od 1995 roku. Nazwa nagrody nawiązuje do imienia polskiego kompozytora Fryderyka Chopina. Już 14 marca 2020 roku musiała się odbyć gala wręczenia statuetek w kategoriach muzyki rozrywkowej i jazzowej, gdzie dodatkowo musieli wystąpić polskie muzyki.

Fryderyki 2020 odwołane

Premiera filmu z udziałem Julii Wieniawy przesunięta z powodu koronawirusa. Jak na to zareagowała sama gwiazda?

Jednak niestety to się nie wydarzy! Z powodu koronawirusa Fryderyki są odwołane! O tym możemy przeczytać w oficjalnym oświadczeniu.

Bardzo czekaliśmy na spotkanie z nominowanymi, dlatego trudno było nam podjąć tę decyzję. Jednak w poczuciu odpowiedzialności za środowisko muzyczne, gdy zamykane są szkoły i instytucje kultury, nie możemy stwarzać potencjalnego zagrożenia epidemiologicznego. Liczę, że wszyscy zrozumieją, że byłoby nam trudno świętować w takiej sytuacji. Wszystkim nominowanym raz jeszcze serdecznie gratuluję i mam nadzieję, że wkrótce się spotkamy - o tym napisał przewodniczący Związku Producentów Audio Video, Andrzej Puczyński.

Popularne wiadomości teraz

Oliwia Bieniuk świętuje swoje 19. urodziny. Jarosław Bieniuk pogratulował córkę: opublikował jej archiwalne zdjęcie

Klęska Sylwii Grzeszczak w „The Voice Poland”. Fani są zażenowani poziomem jej grupy

Katarzyna Dąbrowska w blond włosach! Aktorka przeszła ogromną metamorfozę

„Spotkałam miłość swojego życia”: jak wygląda i żyje najbardziej włochata dziewczyna na świecie (ZDJĘCIA)

Koronawirus

Alicja Janosz dzieciom. Czym dziś zajmuje się zwyciężczyni Idola

Jednakże Gala Fryderyki 2020 odbędzie zgodnie z planem, jednak bez publiczności. W związku z rozpowszechniem się koronawirusa, organizatorzy dbają o zdrowie gości i o samych artystów. W tym roku nominowani na Fryderyki zostały Taco Hemingway, Dawid Podsiadło, Pezet, Sokół, Mrozu, Roksana Węgiel, Margaret, Sanah, Viki Gabor, Daria Zawiałow, Muniek Staszczyk oraz Stachursky.

Więcej ciekawych artykułów na kolezanka.com

Redaktorzy "Koleżanki" polecają przeczytać:

1. Jasnowidz Jackowski przekazuje ważne informacje "Coś przedostanie się do powietrza"

2. Ania Wyszkoni nie przypomina już dawnej siebie. Internauci aż grzmią i pytają „Co Pani zrobiła ze swoją twarzą?”

3. Afera jakich mało. Małgorzata Rozenek - Majdan nie dostała zaproszenia na ślub Miszczaka i Cieślak

4. Magda Gessler miała wypadek.Restauratorka żyje, uratowała ją jedna rzecz

5. Wstyd na całej linii. Internauci zażenowani kreacją Polki na wyborach Miss Supranational